•
  •

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla gerek görev yaptığı Rize İli’ne, gerekse ülkemize sağladığı katkılardan dolayı Memur Dernekleri Federasyonu olarak Sayın Prof.Dr.Arif Yılmaz’ı YILIN EN BAŞARILI REKTÖRÜ olarak ilan ediyoruz.
Memur-Der Federasyonu 100 STK ve akademisyenlerden oluşan “100 STK-100 Uzman ile Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” adlı çalıştay raporunu yayınladı. Raporda en dikkat çeken konu; Devletin her kurumunda STK'larla iletişim ve koordinasyonu sağlayacak bir birim kurulmasının istenmesi oldu.
Memur-Der Federasyonumuz; İMEF Federasyonu öncülüğünde Rize Üniversitesi ile işbirliğinde yapılacak Yeni Anayasa çalışmasında partner STK olarak rol aldı.
Memur Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen 100 STK, 100 Uzman ile “Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” çalışmaları kapsamında YENİ ANAYASA ÇALIŞTAYI yapıldı.
Memur-Der Federasyonu tarafından yapılan çağrı üzerine kurulan Platform; Yeni Anayasa yapım sürecinde TBMM çalışmalarına katkı sağlamak, sürekli olarak güncel ve dinamik tutmak suretiyle halkımız tarafından arzu edilen bir anayasa yapılması yönünde çalışmalar yapmak, gerektiğinde sempozyum, çalıştay, panel, konferans ve forumlar düzenlemek gibi etkinlikler yapacak.
Memur-Der Federasyonu tarafından Geleneksel Basın Ödülleri kapsamında başarı ödülüne layık görülen Araştırmacı-Gazeteci Aslan Değirmenci’nin yeni kitabı reyting rekorlarını zorluyor. Değirmenci, yazdığı kitap nedeniyle televizyonların ilgi odağı oldu.
İdareci ve Bürokratlar Derneği Genel Başkanı SGK Başmüfettişi Ercüment Öztürk'ün şiir kitabı çıktı.
Federasyonumuz, Yargıtay tarafından verilen karar neticesinde, bankalarca tahsil edilen Kredi Kartı aidatlarının geriye dönük olarak geri alınabileceğinden dolayı harekete geçti.
12 Eylül Davasına yönetim kurulumuzun karı ile müdahil olduk. Genel Başkan Cengiz Özbay imzalı dilekçe Ankara 12 Ağır Ceza Mahkemesine verildi.

GENEL BAŞKANIN
5. GELENEKSEL BASIN ÖDÜLLERİ PROGRAMI AÇILIŞ KONUŞMASI