Ayyıldız Şehit ve Gaziler Derneği Hakkında

Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek için Dernekçe Sürdürülecek Çalışma konuları ve Biçimleri ile Faaliyet Alanı

Dernek, Vatanımızın, milletimizin, ay yıldızlı al bayrağımızın, diğer milli değerlerimizin, mukaddesatımızın ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna; memur, işçi, emekli, öğrenci ve diğer meslek mensuplarından olup yurt içinde ve yurt dışında görev anında ya da harici zamanlarda şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın anılarını yaşatmak, geride bıraktıkları ailelerinin acılarını paylaşmak, aileler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, yetimlerine eğitim süreçlerinde destek vermek, burs ve istihdam alanları oluşturmak ile benzeri imkânlar sağlamak, projeler kapsamında milli ve manevi duyguların gelişmesi için yasalar çerçevesinde çalışmalar yapmak.

Ayrıca şehit ve gazi bilincinin geliştirilmesi amacıyla; toplumsal, kültürel, sosyal medya, değişik sanat dalları ile spor tabanlı faaliyetlerde bulunmak ve destek vermek ile bu tarz çalışmalar yapanları teşvik etmek.
Gerektiğinde şehit ve gazileri temsil etmek ile diğer ihtiyaç duyulan etkinlik, organizasyon ve faaliyetleri ülke genelinde gerçekleştirmeyi amacı ile kurulmuştur.

YÖNETİM KURULU (ASIL)

Genel Başkan: Orhan KARADAYI