Memur-Der'den Osman Can ile Yeni Anayasa Çalıştayı

HABER MÜDÜRLERİ VE İSTİHBARAT ŞEFLERİ DİKKATİNE

Federasyonumuzca Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ziyaret edilmiş ve konu ile ilgili olarak Genel Başkan Cengiz Özbay’ın  basın bildirisi aşağıya çıkarılmıştır. İlginize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

MEMUR-DER
BASIN MERKEZİ

Memur-Der, Doç.Dr.Osman Can ile Yeni Anayasa Çalıştayı yapıyor”

Memur-Der Genel Başkanı Cengiz Özbay, beraberindeki heyet ile yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak göreve başlayan Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti.

Memur-Der Genel Başkanı Cengiz Özbay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan Özbay, yeni anayasa ile ilgili olarak 100 STK ve 100 Uzman ile “Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” başlıklı çalışma hakkında bilgi verdi. Özbay şöyle dedi: “Toplumun tüm katmanlarının temsilcileri olan Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerini topluyoruz. Sonra da bu görüşleri yapılacak bir çalıştayda tartışacağız. Çıkan sonucu kitap haline getirerek basın, kamuoyu ve yetkilerle paylaşacağız” dedi.

Başkan Özbay sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin acilen yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Demokratik bakımdan oluşan normalleşme sürecini federasyon olarak yakından takip ediyoruz. Üzerimize düşen bir konu varsa da sorumlu bir sivil toplum kuruşu olarak durumdan görev çıkararak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Umarız bu hassasiyetlere asıl duyarlı olması gerekenler sahip çıkar. Diğer taraftan buna karşı duruş gösterenleri tarih asla affetmeyecektir.

ISMARLAMA ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

Bu anayasayı halk yapmalıdır. Paranın ve kudretin gücü ile ısmarlama niteliği taşıyan çalışmaları kabul etmiyoruz.  Bunun yerine Edirne’den Hakkari’ye toplumun tüm katmanlarının görüşlerini yansıtan bir çalışmayı tercih ediyoruz. Bunun da tek adresi Sivil Toplum Örgüleridir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise şöyle dedi:“Sivil Toplum kuruluşlarının çalışmalarına önem veriyoruz. Yapacağınız çalıştayın sonuçları mutlaka değerlendirmeye alınacaktır. Güzel bir çalışma görüntüsü var. Ayrıca başarılı hukukçu Osman Can’ın çalışma içinde yer alması çok isabetli olmuş. Başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette Memur-Der’in 12 Mart tarihinde 4. Kuruluş Yılını kutladığı etkinlikler çerçevesinde, Türk demokrasisine katkılarından dolayı daha önceden planlanan ve  bu güne kadar verilemen DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ Genel Başkan Cengiz ÖZBAY tarafından Sayın Bekir Bozdağ’a takdim edildi.