Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay görülen lüzum üzerine aşağıdaki basın bildirisini yayınlamıştır:

Değerli üyelerimiz, kıymetli okurlarımız;

Sizlere birlikte, bundan 30 yıl öncesini hayal edelim. Her gün televizyonlarımızda onlarca ölüm haberlerinin yapıldığı, sokak ve caddelerimizdeki silahlı çatışmaları yaşandığı, şehirlerin solcu ve sağcı diye iki bölgeye bölündüğü günler… Yaşları 45 ve üzeri olanlar, o günleri çok iyi hatırlarlar. Sokakta insanlar durdurulur, sağcı mısın, solcu musun? şeklinde sorulurdu. İnsan ne yapacağını şaşırırdı. Çünkü size bu soruyu soranların neci olduğunu bilemiyordunuz. Eğer o kişilerin tersine bir şey söyleyecek olursanız hemen oracıkta sizi, adam akıllı döverlerdi. Olayı görenler ise “siz ne yapıyorsunuz” deme cesaretini kendinde bulamazdı.

Vesaire vesaire

Şükür ki, o günler geride kaldı.

…ve bu gün.

Geride kaldı diye aslında kendimizi avuttuğumuz o günlerin özlemlerini çekenler ne yazık ki, yok değil. Ne üzücüdür ki, hala insanlardan kimileri sağcı-solcu muhabbetini yapıyorlar. Diyelim ki sağcı kardeşlerimiz var, solcu kardeşlerimiz de var. Bizlere düşen, bu kardeşlerimizin dünya görüşlerine saygı duymak ve onlarla birlikte barış içerisinde yaşamaktır. Aksine hareket, medeniyet ölçüleri ile asla bağdaştırılamaz.

Biz diyoruz ki; 30 yıl öncesindeki akımları, o günkü haliyle aktive etmek, bu ülkeye fayda sağlamayacaktır. Ve ne yazıktır ki, bu tür gayretler takdir görmeyecektir. Bizlere düşen, bu ülkenin insanlarını birbirinden ayırmadan sevmek ve onlara saygı duymaktır. Efendim şucu, efendim bucu şeklinde bu toplumu bölücü niyetlerle söylenmiş kelimeler artık gündemimizden ve lügatimizden çıkarılmalıdır. Sorarım sizlere, siz hiç alın şakağınıza bir silah dayandığında, hayatınızın bir kişinin işaret parmağının ufak bir hareketine bağlı olduğu bir anı yaşadınız mı? Böyle bir anı hayal etmek bile ölüğmü tatmak kadar acı veriyor insana. İşte siz, biz hepimiz böyle anları tekrar yaşamamamız için toplumu birbirinden ayıran, bölen ifadelerden uzak durursunuz. Aynen bizlerin yaptığı gibi.

Bu sözcükleri hele hele kendilerini bu toplumun aydınları olarak nitelendiren, eğitimli ve sanatın değerini bilenler söylediğinde üzüntümüz çok daha derinleşmektedir.Bu cümleleri kullananların kalitesini gerçekten sorgulamak gerek. Bu hafifliktir. Bu vatana ve içinde barış içinde yaşayan insanlara ihanettir.

Memur Dernekleri Federasyonu olarak;

-Biz, bu ülkenin menfaatleri için yasalar ve toplum önünde başımızı yere düşürmeyecek her türlü faaliyette rol almak isteriz.

-Biz, aynı toplum içinde birlikte yaşadığımız insanların siyasi görüşlerine saygı duyar ve onları bu görüşlerinden dolayı asla yargılamayız. Farklılıkları zenginlik olarak görürüz.

-Biz, bu ülke vatandaşlarının tamamına sağcısıyla, solcusuyla hepsine kucak açıyoruz.

-Biz, topluma zararlı her türlü alışkanlıklardan içki, kumar ve her türlü uyuşturucu maddeler ve diğer fikri ve zikri akımlara karşı bayrak açanlardanız. Bu unsurlarla barışık olmamız asla mümkün olamaz.

-Biz, bu ülkenin asla geri gitmesini istemiyoruz. Çağdaş, medeni ilkeler çerçevesinde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı özgür bir toplum istiyoruz.

-Biz, bu toplumun katmanları içerisinde yer alan, vatandaşlık görevi yapan herkesin duygularına tercüman olmak ve Memur-Der olarak hepsini aramızda görmek istiyoruz.

-Biz, sanatı seven, sanatı sanat için yapan ve gerçek sanatçıların yanında olanlardanız.

-Biz, toplumumuzu şucu-bucu diye sınıflara ayıran sanatçıları anlamakta güçlük çekiyoruz.

-Biz, Memur Dernekleri Federasyonu olarak ne şuculardan, nede buculardanız. Biz bu ülke için çalışan, bu ülkenin ve tüm katmanlarını karşılıksız sevenlerdeniz.

-Bizim bu ilkelerden vazgeçmemiz asla mümkün değildir.

Kısa adı MEMUR-DER olan, Memur Dernekleri Federasyonu bu amaçlarla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Biz hepimiz Türkiye için çalışan, samimi ve ilkeli duruş gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kimse bizi bir yerlere yamamaya çalışmasın. Biz başarıyı, samimiyeti ve azmi bir kadeh parçasının dibinde arayanlardan değiliz.

Biz bu ülkenin insanları ve yarınları için varız. Var olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla.

Memur-Der Federasyonu ve