Demokratikleşme Sürecinde STK'lar

Merhaba,

Çalışma hayatında sizlerle bir arada olmak, sizlerle birlikte nefes almak, güzellikleri ve olumsuzlukları paylaşmak adına gazeteniz Memur-Haber olarak artık aranızdayız.

Artık ülkemizin normalleşme sürecine girmesi ile sivil hayat içindeki meyvelerini artık vermeye başlamıştır. Memur Dernekleri Federasyonu 2005 yılında başlattığı misyon ve vizyon hamlesini, 13 bağlı derneği, 60 ildeki irtibat noktasında ve Memur-Der Akademisi’nin ardından Memur-Haber Gazetesi ile devam ettirmektedir. Bu konuda bizlere fırsat veren, hoşgörü gösteren çok değerli sendika, konfederasyonlara teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Hepside bize yaklaşımları ile güç verdiler, moral verdiler.

Ülkemizin demokratikleşme sürecinde yapılan çalışmalarda, sivil toplum kuruluşlarının önemi her geçen, gün biraz daha kendini hissettirmektedir. Bu çok önemli bir fırsat ve imkan olarak önümüzde durmaktadır. Ancak bize düşen, bu süreci her kendimize kendine yakışır biçimde ve sorumluluk bilincinde değerlendirmek olacaktır.

Söz konusu süreç ideolojik çıkışlar, kişisel kaygılar, art niyetli duygular ile geriye gitmesi söz konusu olabilir. Sürecin ilerlemesi halinde hepimiz kazançlı çıkacağız. Ülkemizin için bu türden çalışmaların gelişmesi için katkı sunmak durumundayız. Bu anlamda İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler’in açtığı çığır ve sendika genel başkanları tarafından verilen cevap ve çekilen hatıra fotoğrafı çok önemlidir. Bunu kesinlikle önemsemek durumundayız. Ben buradan, sayın vali ve sendika genel başkanlarını bir defa daha kutlamak istiyorum.

Diğer taraftan yeni anayasa paketini ve içerisinde bulunan kamu çalışanlarına toplu sözleşme imkânı tanınmasını cidden önemsemekteyiz. Ülkemizin demokratikleşme sürecinin hızla geliştirilmesi gerektiğine inanmaktayız.

Ayrıca, ülkemizin sivilleştirilmesi sürecinde unutulan bir gerçek var. Dernek ve federasyonların kanundan kaynaklanan sıkıntıları artık dayanılamayacak noktalara gelmiştir. Bu anlamda dernek ve federasyonların sorunların çözümü için ciddi bir çalışma içerisine girmesi gerekmektedir. Çünkü ülkemizde esen demokratikleşme rüzgârından ihtiyaç duyan her kesimin göz önünde bulundurulacağını düşünmekteyim. Bu konuda TBMM ve Milletvekillerine önümüzdeki günlerde tarihi bir görev düşecektir ki, Memur Dernekleri Federasyonumuzca önümüzdeki bu konuyu gündeme taşıyacaktır.

Federasyon olarak ülkemizin ilerlemesi adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız. Lütfen aranızda bize de yer veriniz. Biz çalışma hayatının tarafsız sesi olmak adına artık aranızdayız.

Selam ve saygılarımla…