Doktora Kayıt-Kabul Şartları

THK ÜNİVERSİTESİ MEMUR-DER & MEDE GRUP KONSORSİYUMU

DOKTORA PROGRAMI ÖĞRENCİ ALIM ŞARTLARI

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında İşletme Doktora programına öğrenci alınacaktır.

GİRİŞ KOŞULLARI
1. Yüksek Lisans diplomasına sahip olmak.
2. Programa, 06.02.2013 tarihinden önce kayıt yaptıran “tezli-tezsiz” yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar ile belirtilen tarihinden sonra kayıt yaptıran “tezli” yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar başvuru yapabilirler. (Başka alanlardan başvuranların müracaatları değerlendirilir ve ilgili ana bilim dalı akademik kurulunun yapacağı değerlendirme neticesinde kabul edilenlere bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.) Başka alanlardan başvuranlar için uygulanacak bilimsel hazırlık programının esasları, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 6. Maddesine göre belirlenir.)
3. Müracaat tarihi itibari ile geçerli olan, aşağıdaki sınavlardan birinden istenilen taban puanın alınması, (Yabancı uyruklu adaylar hariç) (Taban Puanlar: ALES (EA) 55, GRE 610, GMAT 450)
4. YDS sınavından en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliliği kabul edilen sınavdan geçerli puanı almış olmak,

*Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuruda yüksek lisans mezuniyet belgeleri ile not dökümlerinin aslı ve onaylı Türkçe tercümelerini ve lisansüstü programları izleyebilecek Türkçe bilgisinin olduğunu gösterir Türkçe Öğrenim, Uygulama ve Araştırma Merkezleri (TÖMER) veya eş değer kurumlardan alacakları belgeyi enstitüye vermeleri zorunludur.
*Yabancı uyruklu öğrenciler için anadilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden YDS’den en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen sınavdan geçerli puanı almak

KESİN KAYIT İÇİN
İSTENİLEN BELGELER

• ALES sonuç belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi,
  • Lisans ve yüksek lisans diploması asılları ve 2’şer adet fotokopisi,
  • Lisans ve yüksek lisans not çizelgelerinin asılları ve 2’şer adet fotokopisi,
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  • İkametgah,
  • 4 adet resim,
  • Erkek öğrenci adaylar için, ilgili askerlik şubesinden son 6 (altı) ay içinde alınmış ‘Askerlik Durum Belgesi’ aslı ve fotokopisi (Kesin kayıt tarihinden önce bakaya durumunda olan erkek öğrenci adayların, ilgili askerlik şubelerine sevk-tehir teklifi yapılmaz)
  • Özgeçmiş,
  • Kurum kimlik fotokopisi

MEMUR-DER FEDERASYONUNUN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

GENEL AVANTAJLAR

• Memur yada Memur-Der üyesi olmak gerekmez.
  • Tüm bankaların kredi kartına 10 aylık taksit imkânı
  • Toplam limit asla bloke edilmez, aylık taksit kadar limit olması yeterlidir.
  • Esnek ödeme planları sağlanır
  • Öğrenci işlerinin yürütülmesinde öğrenci-üniversite arasında köprü vazifesi görülür
  • Dersler merkezi, Ankara'nın dört bir yanından tek araçla ulaşım imkanı. Tercihen KIZILAY'da
  • Her türlü konuda web sms ile hızlı bilgilendirme
  • Sıcak ve samimi ortam oluşturma
  • Her an ve her zaman muhatap bulabilme imkânı
  • Yerinde hizmet ilkesi
  • Kesin kayıtların üniversiyete teslim edilen evraklarının hiçbir bölümünde Memur-Der Federasyonu ismi bulunmaz.

ANKARA

• Dersler Kızılay’da bulunan eğitim salonumuzda verilir.
  • Kesin-kayıt işlemleri “Ziya Gökalp Cd. No:22/25-27 Kızılay/ANKARA” adresinde bulunan ofisimizde alınmaktadır.
  • Kayıt işlemleri; ön kayıt sıralamasına göre randevu usulü gerçekleştirilir.

ÜCRET

• Tezsiz Program Bedeli: 5000 TL (KDV Dâhil)
  • Tezli Program Bedeli: 7000 TL (KDV Dâhil)
  • Bu fiyatlar 2013 Sonbahar dönemi için geçerli olup, üniversite tarafından fiyatlar hakkında yapılacak her türlü revize hakkı saklıdır.

ALES VE YDS PUANLARI

• ALES ve YDS sınavından EA 55 puan alma zorunluluğu vardır.
  • Tezli Yüksek Lisans'tan yeni mezunlar için ALES şartı yoktur.
  • Yeterli ALES ve YDS puanı olmayanlar “Özel Öğrenci” olarak kayıt yapılır. İlk dönem derslere girer yeterli ALES puanı getiremez ise 2. dönem derslere giremez. 3. Dönem içinde yeterli ALES puanı getirdiğinde kaldığı yerden uygun bir grupta derslerine devam eder. Gerekli planlamayı üniversite yapar.
  • Doktora programlarına başvurabilmek için 06.02.2013 tarihinden sonra Yüksek Lisansa kayıt yaptıranlar için Tezli Yüksek Lisans yapmak zorunludur.

ÜCRET ÖDEME İŞLEMLERİ

• Eğitim ücreti yukarıda da belirtildiği üzere MEDE GRUP tarafından 10 taksit yapılmak suretiyle protokol gereği Üniversite adına tahsil edilir.
  • Öğrenci adayları ilk taksidi peşin yada %2,5 komisyonla eklenmek suretiyle kredi kartı ile öderler.
  • Arzu edenler MEDE Grup tarafından anlaşmalı bankalarda Eğitim Kredisi alınabilecektir.
  • Ödemeler ilan edilen banka hesabına yada kesin kayıt esnasında belge karşılığı elden de yapılabilmektedir.
  • Diğer ödemeler kredi kartından düzenlenecek mail order talimatı formu ile mutabık kalınan tarihte işletme tarafından tahsil edilecektir.
  • MEDE Grup’un değişik ödeme planı oluşturma takdir hakları saklıdır.
  • Bu konudaki her türlü ödeme aşağıdaki banka hesabına yapılacaktır.

Banka        : Finansbank Ankara/İzmir Caddesi Şubesi
Hesap No  :33970905
IBAN No    : TR47 0011 1000 0000 0033 9709 05
Hesap Adı : MEDE GRUP İKTİSADİ İŞLETMESİ