Yazılı açıklama-15.12.2011

Federasyon Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda federasyonumuzun öncülüğünde Yeni Anayasa üzerine çalışmalar yapılmıştır.

Bu çalışma yapılırken 254 stk, 12 üniversite, 8 adet kamu kurumundan değişik anlamlarda katkı ve destekler alınmıştır.

Yapılan çalışma öncelikle TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİCEK’e heyetimizle birlikte takdim edilmiştir. Ardından bu çalışmayı siyasi partilerin genel başkanlarına takdim ediyoruz.

Halkımızın 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde gösterdiği yeni ve sivil bir anayasa özlemine hassasiyet göstermektir. Bu heyecan ve azim içinde çalışmalar yapılmıştır.

Bu çalışmalar yapılırken Edirne’den-Hakkari’ye ilgi ve takdir gördük. Kimilerinden de destek gördük.

Kimlerle temasa geçmişsek karınca kaderince katkı ve destek gördük. Federasyon olarak bunları zaman içinde her platformda dillendireceğiz.

Ancak şunu da belirtmekte fayda görmekteyim.

Bize bizdenmiş gibi davranıp, destek ve katkı vaadinde bulunup, son anda bizi ve çalışmamızı yarı yolda bırakanlar da yok değildir. Bu çalışmada görev alanların hiçbir menfaat beklemeden tamamen gönüllülük esasına göre yürüyen bu çalışmada; bizi adeta sabote eden kişi/kurum yada kuruluşlar yok değildir.

Memur Dernekleri Federasyonu olarak bize ve çalışmamıza katkı verenleri unutmayacağımız gibi sabote etmek isteyenleri hatta edenleri de asla unutmayacağız”