Toplu Sözleşme mutabakat ile sonuçlandı
2014 ve 2015 yıllarına ait toplu sözleşme görüşmeleri, mutabakatla sonuçlandı. Varılan mutabakata göre, memurların taban aylığına 2014'te 175 TL zam yapılacak. 2015 yılında ise memur maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3 zam yapılacak. 4/C'lilere aile yardımının yanında 2014 Ocak ayında iyileştirme vasfından 175 TL ve 350 TL'lik bir iyileştirme yapılacak. Toplu sözleşme ikramiyesi de 3 ayda 60 TL ödenecek.

İşveren heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun başkanlık ettiği görüşmelerde varılan uzlaşma, Bakan Çelik tarafından açıklandı. Çelik, Kamu İşveren heyeti ile kamu çalışanları arasında devam eden 2014-2015 toplu sözleşme görüşmelerinin mutabakatla tamamlandığını söyledi. Çelik, 2014 yılı için memurların taban aylığına 175 TL zam yapılacağını, 2015 yılının ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6. ayında yüzde 3 zam yapılacağını, enflasyon farkının oluşması halinde enflasyon farkı ödeneceğini söyledi. Çelik, öğretmenlere 2014'te 150 TL eğitim öğretim tazminatı ödeneceğini, 4/C'lilere aile yardımının yanında 2014 Ocak ayında iyileştirme vasfından 175 TL ve 350 TL'lik bir iyileştirme gerçekleştirileceğini söyledi. Çelik, taban aylıklarına yapılan zammın hem emekli aylıkları için hem de gelecek yıllarda yapılacak zamlar için son derece önemli olduğunu belirtti. Hakem heyetinin geçen yıl verdiği kazanımları koruduklarını belirten Çelik, “Bayram öncesi bu kararların alınması uygun bulunmuştur. Umarım tüm ilgilileri de bu tablo memnun etmiştir” dedi. (memursen.org.tr)
Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv