Memur Dernekleri Federasyonu 7. Kuruluş Yılı Resepsiyonu 12 Mart 2014 tarihinde Ankara GÜR KENT otelde gerçekleştirildi. Resepsiyonda; İstiklal Marşı tema olarak işlenirken, 12 Mart Basın Ödülleri sahiplerini buldu ve Ahmet İnan ve saz arkadaşları dinleyenleri coşturdu.

12 Mart 2007 Yılında kurulan Memur Dernekleri Federasyonu bu yıl 7. yılını kutladı. Resepsiyon formatında kutlanılan etkilik programı şöyle gelişti:
  • Kokteyl
  • Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • Memur-Der filminin izlenmesi
  • Federasyon Genel Başkanı Cengiz Özbay’ın açış konuşması
  • Protokol Konuşmaları
  • 12 Mart Basın Ödülleri’nin sahiplerine takdimi
  • İstiklal Marşı’nın şiir olarak okunması (Bengisu YILDIRIM)
  • Türk Sanat Müziği Solist: Ahmet İnan
Programa;  RTÜK Başkan Vekili Prof.Dr. Hasan Tahsin FENDOĞLU,  Kalkınma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ahmet KESİK, Ankara Ün. Rektörlük Genel Koordinatörü Prof.Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU, Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mehmet TOMANBAY, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel TURBAY, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi ÇAYIR, Memur-Der Kurucu Başkanı Ali Osman TÜRKMEN,  Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan ERANIL, Emniyet Teftiş Kurulu Üyesi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şeref KARAKAYA, Özel Kalem Müdürleri Derneği Genel Sekreteri Sanem ARIKAN, Basın mensupları, Federasyon Yönetim Kurulu Üyelerinden Sinan KAPLAN, Arif KURNAZ, Ahmet ÖZDEMİR, Nermin AYDINLI, Tülay BAYRAMOĞLU, bağlı Dernek Başkanlarından İdareci ve Bürokratlar Derneği Genel Başkanı Fahrettin GÖKER, Sağlık Çalışanları Derneği Genel Başkanı Necla ÜNVER YILMAZ, Diyanet Mensupları Derneği Genel Başkan V. Kenan ELMA, İŞDER Genel Başkan V. Hidayet OKTAY ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile misafirler katılım sağladılar.

Programa bir saatlik süre ile verilen kokteyl ikramı ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Memur-Der tanıtım Filminin ardından Federasyon Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY kürsüye davet edildi.

Genel Başkan Cengiz Özbay, Türkiye'nin son dönemde sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek  "Bu ülke bizim, bu memleket bizim hepimizin, bizler bu geminin birer neferiyiz. Bu gemiye hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Ülkemiz çok zor günler geçiriyor gerçekten bizi bu ofsayta düşürenleri sizlere havale ediyorum. Önümüzdeki süreçte bizleri bu ofsayta düşürenlere bir cevap vereceğiz. Halkımız sağ duyusuyla çok güzel cevaplar veriyor ve bu güzel cevaplarla taşlar yerine oturuyor" diye konuştu.

RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu  "İnsan, insanın aynasıdır, aslında herkes birbirine ayna tutsa aslında herkes kendisine baksa kendi hatalarını düzeltse o zaman toplumdaki huzursuzluk ortadan kalkar. Her insanın sevgiye ihtiyacı vardır, sevgisiz derneklerin, cemiyetlerin, federasyonların yaşaması mümkün değildir" dedi.

Fendoğlu, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileyerek bu tarz olayların yaşanmaması gerektiğine dikkati çekti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır da dünyada ileri toplumlardaki sivil toplum kuruluşları nın çok önemli bir olgu olduğuna temas etti.

Konuşmaların ardından basın mensuplarına ödülleri takdim edildi. Federasyonumuz tarafından kendilerine ödül takdiminde bulunulması uygun görülenler aşağıda sıralanmışlardır:

KURUMUGÖREVİADI VE SOYADI
MİLLİ GAZETE MUHABİRRAMAZAN KAYA
ÖZGÜR RUMELİ İMTİYAZ SAHİBİKIYMET KARA
KANAL TPROGRAMCIKENAN AYDOĞDU

Ardından Bengisu Yıldırım tarafından okunan İstiklal Marşı şiiri ilgi ile dinlendi. Muammer Metin'in sunumunu yaptığı program Ahmet İnan ve saz arkadaşları tarafından verilen Türk Sanat Müziği eserlerinin icrası ile sona erdi.

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BASINDA YER ALAN HABERLERİ GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ